Ännu ett recept från Leila, även detta urgott. Vi valde att fylla pajen med körsbär som vi hittade frysta (och urkärnade) i vår butik men man kan också testa att fylla den med päron, vinbär, hallon, aprikoser eller exempelvis plommon
Jag fick en massa körsbär av svärmor och svärfar som jag gjorde en paj av. Körsbären var ganska sura så den blir nog ännu godare om man köper bigarråer
Ikväll blev det en körsbärspaj, supergod och enkel att göra. Vårt körsbärsträd bär ovanligt mycket körsbär i år så det gäller att hitta på olika vis att använda dem
. Den här pajen får mig att tänka på tv-massmördaren Dexter. Kanske är det färgen. Vissa kanske tänker på Twin Peaks eller en sån där amerikansk diner där servitrisen bär mintgröna kläder och där man sitter i ett bås eller vid bardisken
Så först ut är denna smarriga men mycket mäktiga körsbärspaj. Körsbärspaj med macadamianötter40 g smör1 dl strösocker1 st ägg1 dl vetemjölSmulpaj100 g smör1 dl strösocker1 dl vetemjöl50 g mörk choklad (70%)1 dl havregryn100 g macadamianötter, eller hasselnötterFyllning körsbärspaj2 msk strösocker1 msk maizena majsstärkelse4 dl körsbär, urkärnade (300 g)Sätt ugnen på 175 grader
En riktig amerikansk klassiker. Maken gjorde denna paj helt själv. Alltså, jag var i närheten och svarade på frågor vid behov med i övrigt klarade han detta galant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.