Roligare att komma med en liten burk hemmagjord Noblesse, hellre en än köpt ask. Med smaken av ingefära i munnen och ett mörker som faller omrking mig sitter jag nu uppkrupen i soffan
Chokladganachen göres med fördel dagen innan då den måste vara riktigt kall. Bred eller spritsa den över de kalla muffinsarna och toppa med ett körsbär
Till mammas kalas gjorde jag också körbärsmuffins som är gjorda enligt grundreceptet på chokladmuffins med körsbär tillsatta i smeten, dekorerade med cream cheese frosting och blommor gjorda i sugarpaste
Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela dem på smeten i muffinsformarna. Rör ned äggsmeten i skålen med mjölblandningen och fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna
Ta ut plåten med kakorna och lägg en Noblesse på varje kaka. 1 dl strösocker 200 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 12 st dumlekolor 1 ask Noblesse 24 st folieformar (finns att köpa i matbutiken)Gör så här. 1 dl strösocker 200 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 12 st dumlekolor 1 ask Noblesse. ca 10-12 min Ta ut plåten med kakorna och lägg en Noblesse på varje
Tidigare har jag gjort enligt grundreceptet och smaksatt med vaniljstång, men nu har jag provat på att göra pannacottan lite efter eget tycke och smak och tittat i skafferiet efter vad som kunde passa bra som smaksättning
Lägg på en nobless på varje kaka medan de är varma. Smält smöret, blanda i socker, mjöl och bakpulver. Klicka ur smeten i allminiumformar och lägg en kola i varje form
Ta ut och lägg en bit Noblesse-choklad på varje muffins. 1Noblesse-choklad. 12 ägg 2 dl socker Tillsätt 100 g smör, smält 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ½ dl vetemjöl Noblesse-chokladVispa poröst ägg och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.