Däremot kom jag att tänka på den här fantastiska körsbärsglassen som jag gjorde på hans begäran, i augusti, när körsbärsträdens grenar var tunga av röda, syrliga körsbär
Igår gjorde jag en körsbärsglass som blev väldigt god. Körsbärsglass med chokladkross180g körsbärsmarmelad20g mörk, hackad choklad1 dl socker1 äggula2,25dl mjölk1 dl grädde
Dessert, mjuk pepparkaka med semitorkade körsbär från mammas trädgård, och körsbärsglass. I går var det äntligen dags för middagsklubbens December-middag
Äntligen kom de råtorkade körsbären och givetvis var jag tvungen att testa lite körsbärsglass. Helt fri från gifter, mjölk, raffinerat socker och gluten
Det har gått ganska lång tid sedan vi bjöd på körsbärsglass med brownie och körsbärschokladsås som avslutning på en lång och god middag med våra vänner J och J och deras barn
Ett bra sätt brukar vara att precis hälla i en del av kompotten i glassmaskinen på slutet och låta köra något varv bara så att det blandas lätt – kör du för länge blir det helt enkelt en körsbärsglass och här ska det ju vara rippel
) och efter den ser ni Håkans absoluta favorit och som avnjöts mer än en gång, "Copa Amarena", en körsbärsglass med inlagda körbär, vispgrädde och choklad
Denna var perfekt rinnig och hade en god chokladsmak men en aning för torr på utsidan, dock slank den ner perfekt tillsammans med den goda körsbärsglassen och syltade körsbären
4 dl körsbärsglass. 1. Blanda 3 msk saft och 2 dl kolsyrat vatten i fyra höga glas. 2. Vispa grädden fast. Forma glassen till fyra kulor, lägg försiktigt en kula i varje glas
För att inte tala om efterrätten med det roliga namnet Cherry Kiss som bestod av körsbärsglass, havrekakor i bitar, chokladsås, vipsad grädde, marshmallows, ett par bilar och toppad med ett riktigt fint körsbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.