Smaka av med salt och peppar. 1500 g oxfärs. 5 st morötter 500 g oxfärs 125 g ärter djupfrysta salt och peppar hackad persilja Det här behövs till ca 6 port. 1Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. 1Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd
Kålsoppa måste vara en av de enklaste och billigaste maträtter som finns. Den är däremot inte den mest fotogenetiska maträtt som finns men den är underbart god
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt blandfärs, salt och peppar och rör ihop till en smet. I det här receptet har vi smakat oss fram till en buljongsmak som vi tyckte blev blev god och sen skrivit ner receptet på ett ungefär ur minnet, gör så ni ochså, smaka er fram, behövs det mer så sätt mer, blir det för mycket så spä med vatten
och har man dessutom köttfärs hemma så rullar man små frikadeller till. Jo, man kokar kålsoppa. Vad gör man med vitkål som börjar se lite ledsen ut i kylskåpet
Idag har jag kokat en stor gryta medkålsoppa till familjen. Jag började med att koka köttet för att få en fin och god buljong, egentligen var det tänkt att ta fläskben men lanthandeln hade inga just idag så jag tog en bit sidfläsk istället
Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Bjud spetten tillsammans med pommes frites eller bakad potatis och en sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.