6 ca 1 1/2 kg vitkål 3 msk rapsolja (+ extra till formen) 2 msk japansk soja 1/2 dl ljus sirap 5 dl vatten 1 tsk salt Färs 1 gul lök 850 g fryst formbar vegansk färs 1 msk japansk soja 1 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar Till servering kokt potatis ättiksgurka lingonsylt Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Veganskt,. veganskpaj. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron
Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. I alla fall om ni frågar mig. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Vegansk Brownie - 3 bitar. Vegansk Brownie - 3 bitar
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. Vegetariska spanska köttbullar Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.