-). sist slog jag på uppvispade ägg, 6 st, samt 1/2 dl havregrädde (helt glutenfritt - ta sojagrädde eller varför inte lite kallt vatten och en tsk maizena) och salt och peppar efter smak över de varvade gröna. 1/2 dl havregrädde (helt glutenfritt - ta sojagrädde eller varför inte lite kallt vatten och en tsk maizena) och salt och peppar efter smak över de varvade gröna
). Ni kanske har ännu fler namnförslag på dessa sega godingar, kärt barn har som bekant många namn. Men i morgon är vi tillbaka på köksgolvet och på veckans meny står flera nya smakupplevelser, har vi (och ni) tur så faller de oss på läppen och då hamnar de så klart även i detta köket, så småningom
har många namn. Kärleksmums, mockarutor är några, i min familj kallar vi dem Snoddas. Måste väl vara dem vanligaste långpannekakor i det här landet, men det är väl inte så konstigt, dem är ju riktigt goda
). Jag antar att kärt barn har många namn…. Åååh, vad skönt att sätta sig ner i lugn och ro. Nyss hemkommen från barnkalas med massa gött hos våra kompisar
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
Den benämns som Kärleksmums, Kokosrutor, Chokladrutor, Mockarutor, Snoddas, Tv-kaka, Långpannebröd och Vardagsrutor, så talesättet "Kärt barn har många namn" stämmer verkligen in på detta bakverk, som varit populär i många år men tyvärr känns lite bortglömd
600 g fläskfilé eller fläskytterfilé, skuren i 2 cm- skivorSalt & svartpeppar1 pkt bacon, strimlat och knaperstekt1 liten purjolök, strimlad1 rödlök, grovt hackad1 röd paprika, i mindre bitar200 g Flödeost pikant (paprikaost)2-3 dl vispgrädde1 tsk kalvfondBryn köttskivorna på båda sidor. -) 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
Munkar eller donuts, kärt barn har många namn. - 50 g jäst- 75 g smör- 4 dl mjölk- 2 tsk kardemumma kärnor (stötta). 50 g jäst- 75 g smör- 4 dl mjölk- 2 tsk kardemumma kärnor (stötta)
Vilket härligt återseende vi hade hemma igår. Tidigare sågs vi i princip varje dag, då vi gick i skolan tillsammans och senare även bodde (i princip) grannar
Skölj kikärtorna i en sil. 1 tetra kikärtor1 dl rapsolja0. 1 tetra kikärtor. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
-) . 1) Ren burk, absolut inga diskmedelsrester. 2) Ekologiskt mjöl, gärna stenmalet men det är inget måste (jag använder mjöl från Lyckebo gård eller Saltå kvarn). 3) Tålamod
) Love S. När jag var barn så bakade min mamma de här kakorna och jag älskar de verkligen. Men sen jag fick min diagnos för 12år sedan så har jag i ärlighetens namn nästan aldrig bakat dem, varför vet jag inte men för ett tag sedan så började jag baka dem igen och då gick det upp för mig hur goda jag tycker de är
Töm det fingervarma över jästen som nu ska lösas upp (rör om) innan du knäcker ner ett ägg. Arbeta nu länge ihop degen så att den blir blank och fin, helst med en köksassistent (alltså inte en människa utan en liten maskin) eller degkrokar på en elvisp
) Blanda jäst och mjölkblandningarns tillsätt sedan socker, salt, ägg och sex dl mjöl. Under tiden munkarna jäser kan du smälta kokosfett i en kastrull, värm till 170-180 grader ( använd återigen termometer så du håller koll på värmen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.