Skala och skiva vitlöken. Blanda samman. Fördela hälften av det kryddgröna under skinnet. Fäst det med tandpetare eller bind fast med bomullssnöre så att fyllningen hålls på plats
Skala och skiva vitlöken. Blanda samman. Fördela hälften av det kryddgröna under skinnet. Fäst det med tandpetare eller bind fast med bomullssnöre så att fyllningen hålls på plats
Blanda socker och grädde. Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
En hemlagadjulsenap och en fröjd till julbordet och en väldigt uppskattad gåva. En hemlagadjulsenap och en fröjd till julbordet och en väldigt uppskattad gåva
Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. 30 st fläderblomsklasar. 130 st fläderblomsklasar 3 st stora citroner 1,5 liter vatten 1,5 kg strösocker 50 g citronsyraLägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter
40 g gula senapsfrön. Krossa senapsfröna i en mortel eller kryddkvarn. Man kan man även låta sockret gå med i morteln om man vill, men det behövs egentligen inte, det löser upp sig ändå
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.