Vad vore julen utan marsipan och marsinpangrisen. Ingen riktig jul, eller hur. Man kan göra det enkla att köpa färig marsipan eller om man gillar utmaningar
I lucka Sjutton finner vi Rocky Road recept gånger 3 , den gudomliga blandningen av sött, salt och segt och med ett härligt tuggmotstånd, kan det bli bättre. Rocky Road Semifreddo baserat på recept av Leila Lindholm 200 g mörk choklad 4 ägg 4 msk socker 2 dl vispgrädde 2 dl tjock yogurt 2 msk hasselnötslikör (Frangelico) - går bra att ersätta med Amaretto, eller utesluta helt 100 g rostade, skalade hasselnötter 100 g mörk choklad, krossad (variera gärna - testa med vit choklad. 100 g rostade. 100 g mörk choklad
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. Varför inte byta ut vätskan mot glögg nu till jul eller champagne till nyår
Bûche de Noël (fransk Julstubbe)Chokladmousse175 g smör eller rapsolja100 g socker250 g mörk choklad4 ägg (delade i vitor och gulor)Smält chokladen i vattenbad. Grädda i mitten i 225° i ca 10 min. 100 g socker
Tryffeltårta med choklad och saffran, 14-16 bitar100 g smör200 g mörk choklad (70 %)2 dl strösocker ( enligt receptet men jag skulle välja max hälften av den mängden)4 äggSaffranstryffel. 100 g smör
Idag var det dags för godis igen och jag provade att göra det populära (. ) Rocky Road-godiset. Marshmallows verkar vara en obligatorisk ingrediens i amerikansk, australiensisk och brittisk Rocky Road så det är möjligt att min Rocky Road inte kvalificerar sig som riktig Rocky Road eftersom jag valde att byta ut marshmallows mot rispuffar
Jag gör chokladbollar om 10 g och väger dem för att få dem lika stora - nördigt. Chokladbollar, ca 25 st100 g smör0,75 dl socker3 dl havregryn2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iSmält smöret. 100 g smör
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. Ca 100 - 150 krokusar till ett ynka gram. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln. Ca 100 - 150 krokusar till
Jag har aldrig provat göra tryffel. Men i år så har jag testat, det blev med en liten skvätt likör. Jag gjorde halv sats och det gick jättebra att halvera receptet
Vispa ca 10-15 minuter tills det är rejält tjockt. Polkagristryffel 30 st 100 gr polkagrisar 1 dl vispgrädde 200 gr vitchoklad florsocker - Stöt polkagrisarna ordentligt i mortel (nästan pulver) - Koka upp grädden i en kastrull, lägg i chokladen och låt den smälta. 100 gr polkagrisar
Ischoklad ca 70 st 400 g mörk kvalitetschoklad 70 % 100 g kokosfett - Hacka chokladen fint. Mintkyssar Ca 60 st 4 dl florsocker 2 1 dl vatten 2 1 tsk ättikssprit 15 10 droppar pepparmintsolja 80 50 g smält choklad - Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ung. 10 minuter till 115 grader. 100 g kokosfett. 15 10 droppar pepparmintsolja. 10 minuter till
Idag är det Pepparkakans dag. Det ska jag fira med att baka pepparkakor med V. Jag gjorde en pepparkaksdeg sent igår kväll som har fått gottat till sig i kylen över natten
Ett minne från min barndoms jular är Pappa som sitter och slappar med en äggtoddy medan han inväntar det glada julkaoset som i vår släkt brukade bryta ut strax efter Kalle Anka
Det här receptet hittade jag i ett nr av Mama (men det kommer ursprungligen från kokboken Vinterns söta av systrarna Monica och Lisa Eisenman) för ett par år sedan
I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. Jag har aldrig riktigt lyckats att få den helt perfekta konsistensen på min knäck, men nu lyckades jag
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.