De är jättegoda, spröda med kladdig fyllning och väldigt juliga i smaken tack vare nötterna, chokladen och den lilla dosen nejlika.Dubbla nötkakor med chokladfyllning, ca 24 st
I lucka Sjutton finner vi Rocky Road recept gånger 3 , den gudomliga blandningen av sött, salt och segt och med ett härligt tuggmotstånd, kan det bli bättre. Rocky Road Fudge 200 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 25 g smör En burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 g 2 tsk vaniljsocker 2,5 minimarsmallows 2,5 dl osaltade rostade jordnötter Gör så här 1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. 5. 25 g smör. 2,5 minimarsmallows. 2,5 dl osaltade
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. Bild lånad från IcaKuriren Marmeladgodis 2 dl outspädd saft 2 2 dl vatten 1 1 flaska fruktpektin, 180 ml 55 dl strösocker Till garnering. häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar. 55 dl strösocker
Jag blandade 50 % och 70 % hälften-hälften. Jag hade egentligen tänkt använda bara 50 % men hade inte tillräckligt hemma i skåpet. Bûche de Noël (fransk Julstubbe)Chokladmousse175 g smör eller rapsolja100 g socker250 g mörk choklad4 ägg (delade i vitor och gulor)Smält chokladen i vattenbad. Rulltårtan4 ägg (delade i vitor och gulor)1,25 dl + 2 msk socker60 g smält smör eller rapsolja60 g (1 dl) vetemjöl40 g (0,5 dl) potatismjöl Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Grädda i mitten i 225° i ca 10 min. 175 g smör eller rapsolja. 250 g mörk choklad. 1,25 dl. 0,5 dl
Kanelhjärtan, ca 40 st1,25 dl socker200 g smör4 dl vetemjöl1 dl snabbmarsanpulver1 ägg2 tsk kanel2 msk sockerRör samman socker och smör, mjöl och snabbmarsan till en slät deg och låt den stå kallt i 30 min. 1,25 dl socker
Peanutbuttercream, ca 40-45st75 g nougat75 g mörk (70 %) choklad50 g jordnötssmör25 g salta jordnötter (hackade)Smält choklad och nougat i vattenbad. Peanutbuttercream, ca 40-45 st. 75 g nougat
Idag var det dags för godis igen och jag provade att göra det populära (. ) Rocky Road-godiset. Marshmallows verkar vara en obligatorisk ingrediens i amerikansk, australiensisk och brittisk Rocky Road så det är möjligt att min Rocky Road inte kvalificerar sig som riktig Rocky Road eftersom jag valde att byta ut marshmallows mot rispuffar
Chokladbollar, ca 25 st100 g smör0,75 dl socker3 dl havregryn2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iSmält smöret. Chokladbollar med fikon, ca 25st0,5 dl solrosolja (raps- eller majsolja går också bra)ca 300 g torkade fikon2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iMixa alla ingredienser till en deg. ca 25 st. 0,75 dl socker. 0,5 dl solrosolja
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. Ca 100 - 150 krokusar till ett ynka gram. Saffransbiscotti ca 50 st 150 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 kuvert/1/2 g saffran 7 dl (420 g)) vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200ËšC. Saffransglass 8 portioner 2 dl vispgrädde 3 ägg 250 g kesella ½ dl socker 0,5 g saffran Vispa grädden. Saffranskola 2 dl socker 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 0,5 g saffran 1 msk smör Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull, låt småkoka ca 25 min (gör kulprovet). Ca 100 - 150 krokusar till. ca 50 st. 150 g sötmandel. 75 g rumsvarmt smör. 250 g kesella. 0,5 g saffran. 0,5 g saffran. ca 25 min
Grönkålsrisotto, 4-6 portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen. Låt koka 5-10 min. 2,5 dl avioriris
Polkagris-marsmallows ca 5 dl socker 1 msk ljus sirap 2 dl vatten ca 25 gelatinpulver ca 1 tsk pepparmint extrakt 2 äggvitor från stora ägg röd hushållsfärg - Smörj en 20 * 20cm stor kakform med vegetabilisk olja på sidorna och lägg bakplåtspapper i botten, smörj även olja på pappret. Vispa ca 10-15 minuter tills det är rejält tjockt. ca 5 dl socker. 25 gelatinpulver
Koka häftigt 15-20 min. Vid 120-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt. vid 140-145°C får man hårda kolor med lite seg mitt. Mintkyssar Ca 60 st 4 dl florsocker 2 1 dl vatten 2 1 tsk ättikssprit 15 10 droppar pepparmintsolja 80 50 g smält choklad - Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ung. 10 minuter till 115 grader. 15 10 droppar pepparmintsolja. 80 50 g smält choklad. 115 grader
Pepparkaksmuffins med lingon och vaniljströssel, ca 12-15 stora muffins (beroende på hur stora formarna är)250 g smör9 dl vetemjöl2,5 dl socker2 msk bakpulver1 msk kardemumma1 msk kanel0,5 msk ingefära0,25 msk kryddnejlika2 ägg2,5 dl mjölk2,5 dl naturell yoghurt225 g frysta lingon0,5 dl vetemjölVaniljströssel. 60 g smör0,75 dl socker1,25 dl vetemjöl1 msk vaniljsockerBörja med strösslet. blanda de frysta lingonen med 0,5 dl vetemjöl och vänd försiktigt ner i smeten. Grädda i 175° i 35-40 min. 250 g smör. 2,5 dl socker. 0,5 msk ingefära. 0,25 msk kryddnejlika. 2,5 dl mjölk
Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25kulor250 g vit choklad0,75 dl vispgrädde0,5 tsk malen kanel1 dl frysta lingonflorsockerca 300 g vit chokladHacka chokladen. Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25 kulor. 250 g vit choklad
I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. Låt koka på medelvärme tills knäcken blivit ca 125°c eller tills de klarar ett kulprov (kallt vatten i ett glas, i med lite knäck och så ska det gå att rullas till en kula)
Gelé-/marmeladgodisar ca 30-35 bitar beroende på storlek3/4 dl koncentrerad saft eller juice1 dl vatten3 dl strösocker3/4 tsk citronsyra2½ msk gelatinpulver utrört i 1 dl vattenGarnering
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. Grädda i 225 grader tills baconet får färg, cirka 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.