40 jag
presenterar luckan och dess fina vinst. En vinnare får hem en Snarkis i valfri färg. Snarkis är kudden som hjälper till med bättre sömn - på naturlig väg.
- Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. - Ta en bit marsipan och rulla den mellan händerna tills den har fått formen av ett ägg
- Blanda samtliga ingredienser. - När kakan har stelnat, skär upp den i stänger. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter marshmallows
- Kör ner ljuset i mitten så att det står stadigt. genomskinliga glas eller skålar 1-2 kg vanligt salt Ev. 1 påse lagerblad, stjärnanis, kanel Ljus - Fyll glasen eller skålarna med salt nästan hela vägen, stick ev
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. Bild lånad från IcaKuriren Marmeladgodis 2 dl outspädd saft 2 2 dl vatten 1 1 flaska fruktpektin, 180 ml 55 dl strösocker Till garnering. häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar. 55 dl strösocker
Peanutbuttercream, ca 40-45st75 g nougat75 g mörk (70 %) choklad50 g jordnötssmör25 g salta jordnötter (hackade)Smält choklad och nougat i vattenbad. Peanutbuttercream, ca 40-45 st. 75 g nougat
) Rocky Road-godiset. Idag var det dags för godis igen och jag provade att göra det populära (. Marshmallows verkar vara en obligatorisk ingrediens i amerikansk, australiensisk och brittisk Rocky Road så det är möjligt att min Rocky Road inte kvalificerar sig som riktig Rocky Road eftersom jag valde att byta ut marshmallows mot rispuffar
Idag blir det godis igen, två varianter av chokladbollar - den klassiska, onyttiga varianten och en lite nyttigare variant utan smör och socker (förutom vaniljsocker)
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. Ca 100 - 150 krokusar till ett ynka gram. Saffransbiscotti ca 50 st 150 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 kuvert/1/2 g saffran 7 dl (420 g)) vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200ËšC. Saffransglass 8 portioner 2 dl vispgrädde 3 ägg 250 g kesella ½ dl socker 0,5 g saffran Vispa grädden. Saffranskola 2 dl socker 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 0,5 g saffran 1 msk smör Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull, låt småkoka ca 25 min (gör kulprovet). Ca 100 - 150 krokusar till. ca 50 st. 150 g sötmandel. 75 g rumsvarmt smör. 250 g kesella. 0,5 g saffran. 0,5 g saffran. ca 25 min
Grönkålsrisotto har jag gjort till nästan varenda Jul de senaste 7-8 åren. Grönkålsrisotto, 4-6portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen. Låt koka 5-10 min. Grönkålsrisotto, 4-6 portioner. 2,5 dl avioriris
Pepparkaksmuffins med lingon och vaniljströssel, ca 12-15 stora muffins (beroende på hur stora formarna är)250 g smör9 dl vetemjöl2,5 dl socker2 msk bakpulver1 msk kardemumma1 msk kanel0,5 msk ingefära0,25 msk kryddnejlika2 ägg2,5 dl mjölk2,5 dl naturell yoghurt225 g frysta lingon0,5 dl vetemjölVaniljströssel. 60 g smör0,75 dl socker1,25 dl vetemjöl1 msk vaniljsockerBörja med strösslet. blanda de frysta lingonen med 0,5 dl vetemjöl och vänd försiktigt ner i smeten. Grädda i 175° i 35-40 min. 250 g smör. 2,5 dl socker. 0,5 msk ingefära. 0,25 msk kryddnejlika. 2,5 dl mjölk
Det verkar som om min lilla julkalender äntligen fått mig att få ändan ur vagnen. Dubbla nötkakor med chokladfyllning, ca 24 st250 g florsocker120 g hasselnötter (malda)120 g mandlar (malda)1 msk vaniljsocker1 krm kryddnejlika (malen)1 ägg + 1 äggulafyllning. 250 g florsocker
Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25kulor250 g vit choklad0,75 dl vispgrädde0,5 tsk malen kanel1 dl frysta lingonflorsockerca 300 g vit chokladHacka chokladen. Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25 kulor. 250 g vit choklad
et - lite choklad och lakritsgranulat. I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. 1 - 2 msk lakritspulver. Låt koka på medelvärme tills knäcken blivit ca 125°c eller tills de klarar ett kulprov (kallt vatten i ett glas, i med lite knäck och så ska det gå att rullas till en kula). 1 - 2 msk lakritspulver
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.