Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokosoch mandelspån. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Seg, kola med mycket smak av kokosoch mandel. Slutresultatet denna härliga kola som kan avnjutas vare sig du inte tål mjölk och kanske till ochmed är vegan
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, vaniljsocker, kokosoch mandel, och rör ned hirsen. Jag har ingen aning om hur den gjordes, och mannagryn tål jag ju inte längre, så det fick bli en hirspudding i stället med lite extra smaksättning i form av kokosoch mandel
Ett krämigt och gott grundrecept på saffranschia som du kan variera med olika topping redan nu och under hela december till både frukost, mellis och dessert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.