Julgodis med frukt och nötter med honung
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 1 dl pumpafrön
  • 0, dl solrosfrön
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 msk linfrön
  • 1 dl fikon
  • 0,5 dl rispuffar
  • 1 dl russin
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 4-5 msk honung1. Hacka mandlarna slarvigt till lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och häll ner mandlar, pumpafrön och solrosfrön. Rosta dessa under omrörning i torr panna. Ha ner sesamfrön och linfrön sist (de behöver mindre tid att rostas eftersom de är små). Rosta till fröna börjar knäppa (ca 2-4 minuter).
  • 12. Skär bort skaftet på fikonen och strimla fikonen till breda bitar. Häll ner de rostade fröna i en skål och vänd ner rispuffar, russin och fikon. Sikta på lite majsstärkelse och blanda allt med honung.
  • 13. Rör ihop allt och tryck ner i små formar eller en stor där kakan sedan skärs till mindre bitar. Allra bäst är att göra dessa i en silikonform då de är enklare att få ur då. Ställ in allt i frysen någon timme. Gör du i en stor fyrkant, ställ in först i frysen och sedan i kylen innan de skärs loss och sedan till mindre kvadrater. Packa med bakplåtspapper och ställ svalt fram till servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.