Det låter ganska gott tycker jag. I flera år har jag gjort egen glögg, så kallad Dunderglögg. Ett halvt världsberömt recept från GöteborgsPostens lördagsbilaga, Två Dagar
Lätt att rensa bort det som inte ska vara med. GRÖNKÅLSSALLAD MED JULENS SMAKER. Idag blir det ett kort och snabbt inlägg på nåt som är mycket gott och nyttigt
Det ska bli en fast smet/deg. Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter. Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också
Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. Så fort karamellmassan är tillräckligt sval för att hålla i händerna ska den ”dras” så att den ljusnar i färgen och snurras så att den får en fin form
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.