Julbröd 2011
Daniels Baksida
Daniels Baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fördeg
  • 200 g julmust
  • 100 g surdegsgrund av råg
  • 70 g (ca 1 dl) ekologiskt rågmjöl
  • 50 g ekologiskt dinkelmjöl (fullkorn)
  •  
  • Kryddblandning
  • 100 g russin
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk mald nejlika
  • 50 g julmust
  • 30 g surdegsgrund av råg
  • Russin och alla kryddor blandas ihop med julmust och surdegsgrunden i en skål. Täck över med plastfolie och låt stå över natten i rumstemperatur.
  • Dag 2 (morgon)
  • 750 g ekologiskt vetemjöl special
  • 100 g ekologiskt rågmjöl
  • 100 g ekologiskt dinkelmjöl (fullkorn)
  • 300 g vatten
  • 1 dl kallt kaffe
  • 2 dl mörkt öl
  • 20 g havssalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.