Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa medsaffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
När jag var på Lilling Cottage i veckan så hade de en saffranskladdkaka där med vit choklad. Vispad grädde till med lite lingonsylt som man rör försiktigt i grädden så blir det en fin brytning
Vispa ägg fluffigt, vispa ner sötströ, vanilj, citron och sist avsvalnat smält smör och mandelmjöl. rivet skal från 1 citron och pressad saft från ½ (jag tar med fruktköttet också). Häll i form med bakplåtspapper i botten och grädda ca 30 minuter i 150 graders ugn
Så idag bakade jag en citronkladdkakamed vit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.