Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
Lägg bollarna i mazarinformarna och tryck ut degen med fingrarna. Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen
En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk. Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen och tillsätt med stjälkarna. Vaniljkräm är riktigt smarrigt att ha i tårtor, speciellt hemlagad
Att koka sin egen vaniljkräm låter mer avancerat än vad det egentligen är. Lägg ner vaniljen och stången i kastrullen och koka upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar
Många gånger har jag gjort vaniljkräm, men jag har aldrig varit sådär riktigt nöjd med den. Och inte gjorde jag den endast på mjölk, jag lyxar till det med grädde i detta recept
En gräddtårta medvaniljkräm och lemoncurdgrädde. Jag hjälpte min bo och svägerska med lite saker i deras hus i lördags, firade pappas födelsedag, träffade vänner och såklart bakade
Garnera med mynta. Vaniljkräm. Varva blåbär, crunch och vaniljkräm i ett glas. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen, 10–15 minuter
För de som är mer vana vid det svenska språket är det alltså mördegs formar fyllda medvaniljkräm, färska jordgubbar och det hela täcks med en gelé som man smaksätter med vanilj, citron och lime, fast på Franskt vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.