Hallonpaj med vanilj och crème fraiche fyllning. Hallonpaj med vanilj och crème fraiche fyllning. Gjorde den nedan förra helgen, var lite av ett experiment
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Idag fick det bli en enkel jordgubbspajmed smuldeg, men i bland är det enkla det godaste eller hur. Blanda med potatismjölet och fördela bären i formen
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Bränn av med en gasbrännare eller försiktigt under grillvärme på ugnen
Vispa 2 ägg tillsammans med 2 dl strösocker. Blanda 2 1/4 dl vetemjöl med 1/2 tsk bakpulver och rör ner det i äggblandningen. Servera med vaniljvisp, grädde eller glass 2 ägg till
Många oförutsedda utgifter med bil, dator och andra husliga ting. ( I kväll har vi tröstat oss med denna goda fläskfilègrytan, för äta måste man ju ändå
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.