Mandelbottnen kan användas till allt ifrån goda moussetårtor och gräddtårtor till enklare varianter, där du bara toppar den med vispad grädde och lite färska bär eller frukt
Om det egentligen är en moussetårta och inte en cheesecake med så mycket färskost i kan ju disskuteras men kvargen är god och proteinrik så den har i alla fall bättre näringsvärde än en gräddtårta
Den här jordgubbsmoussetårtan går såklart att baka med vilken fruktmousse som helst. Ett av de absolut enklaste och godaste sätten att få till en riktigt krämig och smarrig tårta är att baka den med mousse av något slag
Mal mandeln på mandelkvarn och blanda med socker. Bred på glasyren och garnera med kiwifrukt. Smörj en bakform, med diametern 23 cm, och täck med bakplåtspapper, smörj lätt på bakplåtspappret också
Börja med havrebotten. Mixa jordgubbarna till en slät puré tillsammans med limejuicen. Värm hälften av jordgubbspurén i en kastrull tillsammans med florsockret
Det är förvisso Köttfri måndag idag, men i stället för ett vanligt vegetariskt recept väljer jag att bjuda på den utlovade tårtan som kan passa att fira in våren med
Den här drömlikt goda bakelsen har en mandelmotten som påminner lite om en biskvibotten, den är täckt med en creamchessefrosting med kolarippel och toppad med knäckiga daimkulor
När pizzan var klar toppade jag den med serranoskinka, ruccola och pinjenötter. Här kommer recept på en annorlunda pizza där botten är gjord på mandelmjöl, sesamfrön och ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.