Denna gången blev det en soppa med en liten knorr. Fortsätt med skockorna och vitlöken. Låt få lite färg och lägg sedan i tomaterna med tomatpuré samt lite socker
Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Här kommer mitt recept på en härligt len och värmande jordärtskockssoppa
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål tillsammans med små bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycket sparsamt) och garnera med lite riven muskotnöt samt lite finhackad persilja
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Till botten. Vispa. 6 st ägg. 3 dl strösocker. Blanda 1,45dl vetemjöl 1,45 dl potatismjöl och 3 tsk bakpulver
Under solsken dag, det finns något annat som gör mig glädje utan att sitter lugn och ro med bakbok, en kopp te med min favorit smak och min hembakade apelsin rulltårta
Tänk vad min vardag har ändrats sedan jag kom på att det finns hur mycket som helst man kan baka, som ändå är näringsrikt och går i linje med mina mål om att äta sådant som ger kroppen det den behöver för att må bra
Koka upp vatten och blanda med i socker och vinäger. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Rosta hasselnötterna i en torr panna och gnugga sedan av skalen med hjälp av en handduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.