Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake
Dels så skiljer sig olika märken åt när det kommer till skärpan i smaken har vi märkt och dels så har vi olika smak vad gäller vinäger och hur mycket vi vill ha och står ut med, något som vi också har märkt
Garnera ev med små spröda selleriblad. Tillsätt ansjovisspad. Täck över med aluminiumfolie och grädda i vattenbad mitt i ugnen i ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Klicka på gräddfil och lägg 1 ansjovisfile på varje. 1 burk(ar) ansjovisfileer , 55g. 2 msk ansjovisspad
Nedan anrättning har mina vänner fyndigt nog döpt till Bomansjovismed anspelning på mitt efternamn. Då det går ganska fort att slänga ihop brukar jag ha det som tilltugg när jag lagar mat ihop med andra
Det finns ett fåtal recept på nätet men de har inget medansjovis att göra. Nu, mer än tio år senare har jag förbättrat receptet som jag nu är helt nöjd med
Börja med att arbeta ihop pajdegen. Fördela lök, ansjovis och ost i de små formarna. Klipp ansjovisfiléerna i ca 2 cm bitar. 1-2 msk spad från ansjovisburken. 125 g ansjovisfiléer
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.