Tänk på att aldrig använda en aluminiumkastrull när du gör rabarbersaft. Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar Rårörd rabarbersaft Ingredienser Cirka 3 ½ liter 3 kg rabarber 4 citroner 3 liter kallt vatten 500 g (5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
Rårörd rabarbersaft är nog den godaste saften. Perfekt om man har mycket rabarber och det hade Martins mamma som ringde i veckan och frågade om jag ville ha
3 kg rabarber. 1½ citron. 4 liter vatten. 1 tsk natriumbensoat. 5 hg socker per avrunnen saft. Tvätta rabarbern och skär den i ½-1 cm bitar utan att skala dem
Makalöst god rabarbersaft är detta när den är rårörd och enkel. Nu är första satsen gjord, men har gjort en sats till ikväll (fotboll på TVn och jag är helt ointresserad)
Nåja, än är det inte riktigt dags så jag får nöja mig med rabarbersaften. Rabarbersaft (ca 3 sirapsflaskor fulla)1,5 kg rabarber1 fin citron i skivor1,6 l kokande vatten1,2 kg socker(ca, se text nedan)1 msk vinsyra0,5 krm natriumbensoatSkär rabarbern i småbitar
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Igår gjorde jag en Janssons frestelse med rättika istället för potatis. Janssons frestelse 4port. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång
Ta av kastrullen från plattan och sila av rabarbersaften i en mindre kastrull. I helgen gjorde jag rabarbersaft och den blev väldigt god och inte för söt med en smak av rabarber och citron och det blev 1
Jag smakade rabarbersaft för första gången förra veckan och fick en riktig smakupplevelse. Rabarbersaft, ca 1 liter koncentrat. Rabarbersaft, ca 1 liter koncentrat
Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
När mamma och pappa kom över sist fick jag en hel hög med härliga rabarberstjälkar. Underbart. Jag tänkte nog göra som förra året, baka något sött och sen göra saft av resten
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.