Ja, torsdagar är ju traditionellt soppdagar, och vill ni ha soppa så hittar ni massor med recept och idéer i min sopp-kategori, det är bara att följa länken
Dags att ta ett kliv in i det Japanska köket. Så var det när jag en dag förra veckan skulle göra den här stora Japanska pannkakan som även kallas Okonomiyaki i Japan
Marinera lövbiffarna i sojan i minst 30 minuter. Låt stå i rumsvärme. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i stor stekpanna och fräs grönsakerna mjuka tillsammans med vitlöken
Det här smarriga receptet med lövbiff fick jag i Receptklubben förra gången. Och nu på torsdag är det dags för receptklubben igen o denna gång är det jag som är "värdinna"
Den här fantastiskt goda laxen serverades rå tillsammans med japanska tillbehör. Utöver salladen hade jag skivad avokado, japansk soja, inlagd ingefära och wasabi
För ett tag sedan ville Z ha soppa, i ren Kung Fu Panda-anda Så fick det bli. Jag gjorde i ordning en japansk nudelsoppa med kyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
pak-choi-sallad. 2 dl japansk soja. 1. Lägg en lergryta i blöt i 20 min. 2. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i lergrytan
1 st fläskfilé, 500-600 g. 1½-1 tsk sambaloelek. 11 st fläskfilé, 500-600 g Marinad 2 dl rött vin 1 dl soya ½ dl honung 2 msk kalvfond ½-1 tsk sambaloelek 2 krossade vitlöksklyftor 1 bit färsk ingefära, ca 2x2cmLägg fläskfilén i en gryta
Tunna strimlor från en röd paprika -lätt stekta eller råa. Och sist jag lagade mat valde jag att till de vuxna servera ”Japansk Högrevsgryta” Till barnen blev det ”Ninja soppa med nudlar”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.