Trä kycklinge på spetten och lägg på ugnsgaller med bakplåstpappers klädd plåt under. Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola. En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien
Vill gärna slå ett slag för den frysta tofun som finns i de asiatiska butikerna, det är en friterad tofumed en mycket ”svampigare” karaktär än de mest vanligt förekommande tofusorterna (t
Min vinst med kalvrulladerna i Mästerkocken i onsdags, gav mig möjligheten att hälsa på en av Leif Mannerströms kompisar och en institution i Stockholm - Gondolen och Erik Lallerstedt
Kina möter Vietnam möter Thailand. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
OBS att det finns lite olika sorters tofu - den jag använder är fast och står alltid i kyldisken. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Tyvärr är tofu inte billigaste vego-maten. Bulgurblandningen blev krämig och jättegod, funkar säkert till kyckling eller annat med, och tofun blev precis lagom kryddig
Stek löken och paprikan mjuka i riktigt med olivolja på medelvärme, salta och peppra. Arrangera bulgur och kyckling vacker på tallrikar, garnera med färsk timjan och servera med crèmen vid sidan av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.