Häll på grädden och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Skala och strimla potatisen som vanligt, lägg i en torr och ren ugnsform, värm ungefär i 10-20 minuter på 110 grader
Igår kom sommaren åter, det där man pratar om som högsommarvärme i alla fall. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
Jag har gjort rätt många Janssons Frestelse den senaste tiden. Med den potatisen strimlad i matberedaren med lök, blev Janssons så krämig och toppen god efter 45 minuter i ugnen, 175 - 200 grader
Traditionellt så gör man en Janssons frestelse på ansjovis, men när man arbetar i restaurangkök använder man sig ofta av något som heter ansjoviskryddad sillfilé när man lagar rätten
Den här gången provar jag en skållad limpa, även kallad Janssons skållade, även det här receptet är från Heléne Johanssons "Bröd från Brunkebergs bageri"
Men tänk efter och studera en blomma i detalj, vilken härlig färg som ger en försmak av sommaren. Tror att maskrosor är min favoritblomma men är van vid att andra tittar konstigt på mig när jag säger det högt
Förra året kom Js syster med en burk underart god tomatchutney gjord på hemodlade tomater, äkta lyx. Vi har inte någon tomatodling att tala om, en och annan liten tomat som blivit lite röd kan man hitta på plantan emellanåt
Just nu står han (herr Jansson) i ugnen och snart är han redo för att ätas. Lägg på några klickar smör, slå på hälften av grädden som du blandat med spad och strö på ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.