Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Det här brödet är så gott. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
När jagjag lagade det för första gången var tvungen att ställa i ordning en matlåda och ringa henne eftersom det här då var (är) det godaste jag ätit på längen
Jag använde förutom grönkål, färsk gul lök och vitlök från landet. Just nu har jag mängder av grönkål. Som dip eller tillbehör tillsammans med ost och grädde är det vansinnigt gott
Däremot återfanns det i ett worddokument med minnesanteckningar som jag sparat. Familjens goda laxrecept, som både jag, min mamma och syrran brukar laga har varit försvunnet
Krossa kexen till småsmulor (det enklaste är att köra dem i en mixer), blanda ihop med olja och vatten till en deg och tryck ut i en pajform med löstagbar botten
Men bättre sent än aldrig och det tyckte minsann lille F också som gladeligen hjälpte till med att bära godsakerna och till och med kunde tänka sig att ställa upp på bild utan att jag behövde be snällt, händer aldrig annars liksom
Har sonen kompisar på vardagsmiddag brukar jag se till att det finns flera olika frukter hemma och så brukar de får vara med och göra sin egen fruktsallad/fruktportion med de frukter som de vill ha
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Så här såg min surdeg ut efter natten, och det är så här jag vill ha den. Om den ser ut så här men jag inte är riktigt redo att sätta igång med degen brukar jag sätta in den i kylen, då stannar den upp och man slipper få en alltför sur surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.