Jag kan ärligt säga att jag inte saknat lantstället enenda gång i sommarn. Vi hade faktiskt blåbärsris på tomten, och barnen var i stort sett konstant blåa om läppar och tunga
Många recept är omständliga och kräver gott om tid och planering, men inget är egentligen svårt. Jag tittar sällan på matprogram i tv men läser regelbundet "Allt om mat" och en del kokböcker, men framför allt återvänder jag alltid till Julia Child som länge varit min mat-guru
Äggen fick sjuda i en gryta riktigt länge, upp till ett dygn, och när de åts hade de genomgåttden närmast alkemiska omvandling som vi idag kallt sorterar in under Maillardeffekten
Jag tror också att till exempel en näve syltlök hade varit gott att slänga i strax före servering. Å andra sidan har vi "hunnit" med att prata och planeraen sjuhelsikes massa och det känns så himla bra, så inget ont som inte har något gott med sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.