Men har lyckats med att sträcka mig i ryggen (fråga mig inte hur för jag har ingen aaaning haha) så det får väl bli till att köra ben fast att det är trappträning dagen efter
Jag kom ihåg när jag gjorde dessa kakor för första gången blev helt katastrof, misslyckligt. Mina kakor blir tyngst och hårda *S* men jag skulle inte ge mig up
Ispahan Macarons – the most popular macarons from Pierre Hermé. Jag älska att bakar macarons det mycket rolig och spännande när man se lille fötterna ha reser sig
Sen så älskarjag att baka så dom vanliga recepten kommer att fortsätta att komma. För jag har nämligen bestämt mig för att jag ska samarbeta med viktväktarna
Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Idag intog jag bananpannkakan som en andra frukost tillsammans med jordnötssmör, hallon och en kopp kaffe
Vi kör väl på med förrätterna från lördagens firarmiddag, eller vad säger ni. Säkert kan dom komma till nytta för någon framöver, kanske redan till helgen kanske
En tårta hör iallafall till och då Fabian och jag slagit våra kloka huvuden ihop kom vi fram till att en hallon/jordgubbs/kinderägg/maltesers/finger/chokladtårta måste vara den absolut snyggaste och godaste kombinationen
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Jag river i lite limeskal och sedan häller jag smeten i valfria fina glas eller skålar. 150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri)
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.