När jag kom hem börjadejag förbereda kvällens middag. Det var många både gamla o nya deltagare, kände responsen från deltagarna som såg både trötta, glada o nöjda ut när de gick därifrån
Blev en tidig kväll igår tror jag gick och lade mig vid halv tio. Så utvilad måste jag bara vara nu. Snart är det dags att stiga upp och börja den här dagen och veckan men ännu är det rätt så skönt under täcket
Jag äter kyckling mer eller mindre varje dag till lunch. I söndags ägnade jag ett par timmar åt att fixa matlådor inför veckan och jag gjorde två olika varianter av kyckling
) kokade jag två egna sorter. Den gamla rullen somnade jag gott till ☺. Fräs i olivolja tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta och klyftad rödlök. Fräs i olja tillsammans med 5 dl tinade broccolibuketter och 1 klyftad gul lök
Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Denna gryta var från början helt ogenomtänkt. Vi hade ingen direkt mat hemma och jag letade runt i skafferiet och kylskåpet och fick ihop denna gryta
Fräs lätt i olja, några minuter under omrörning. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter
Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckans matsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Ja himla gott är det iallafall. Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader. Jag kokade det till 116 grader, står inte så i receptet men det funkade bra. Jag smorde ett bakplåtspapper och la i en mindre avlång sockerkaksform, den var kanske på runt 1 liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.