Receptet harjag publicerat här tidigare, för några år sedan, men här kommer det igen. Utlovade i torsdags receptet på de baugetter jag bakade till torsdagens sopp-middag här hemma
Ta från värmen när krämen börjar tjockna,den behöver inte koka. Vi hade den även i vårt utbud under tiden med trädgårdskafeet men då i form av en marängbakelse
Fast jag brukar variera toppingen och de senaste dagarna harjag gjort en jordgubbscoulies (jordgubbssås) som också bryter av fint mot den söta fyllningen
En månad som jag verkligen ser fram emot, två sessor som fyller år här så kalas ska ordnas, en tripp till huvudstaden för lite shopping men höjdpunkten blir ändå mello finalen, vi är så taggade
Det är annars lätt att man snöar in på sin vanliga frukost och jaghar själv varit en sån som varje dag år ut och år in ätit "traditionell" frukostmat med yoghurt och smörgåsar (det var i och för sig länge sedan jag åt det nu)
Apelsinsmaken gör också mandelkakan lite fräschare, lite roligare och så mycket godare men jag rekommenderar att smaka av smeten innan du sätter den i ugnen
Dels för att jag inte producerar kakor i samma mängd som under kafetiden, dels på att tiden för bakning har fått stå till sidan för helgresor till Stockholm
Jag äter det ofta när jag är själv och jag tröttnar aldrig på det. Den här gången blev det extra gott för jag stekte bacon med blomkålen och toppade med chili flakes
Själv lär jag inte hinna baka några, då det är en sådan dag idag. i dessa tider äter vi ju semlor lite hur som helst och jag, precis som många andra, har hunnit glufsa i oss en hel del semlor sedan länge
Tänkte jag skulle dela med mig lite recept från gårdagens middag. Idag har de dock regnat men det känns faktiskt bara skönt att få en mellandag och mysa inne och pyssla med sånt som manhar lagt åt sidan när man hellre har velat njuta av det fina vädret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.