Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Så mint var verkligen ett bra tillskott. Ironiskt att jag fryser så mycket när jag skriver det här inlägg att jag nu måste avbryta för att koka mig lite te haha
Eftersom jag har en bekant som inte tål gluten experimenterar jag för fullt med glutenfria cupcakes. Jag har förutom basreceptet även haft i 1 tsk pepparmintsolja i smeten. Glasyren är gjord av ca 2 dl florsocker, 0,7 dl mjölkfritt margarin, 0,5 dl kakao, 0,5 tsk vaniljsocker, o,5 tsk pepparmintsolja och 1 msk sojamjölk. 5 tsk pepparmintsolja och
Alternativt följer du slaviskt med under tiden kolan stelnar så du tar den i rätt tid för att skära men det har jag inte lust att följa med på så jag gör som jag beskrev precis och det går jättebra
Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras
Häll smeten i en spritspåse och spritsa den på en plåt med bakplåtspapper. När jag får mycket äggvita över från olika bak så är det lätt att slänga ihop lite maränger av det, jag gjorde en 3-dubbel sats då jag hade 6 äggvitor över och gjorde dom lite Juliga och mintiga i smaken
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.