När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizzaigårtillmiddag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det. Däremot hade jag intetid att stå och göra glutenfri deg tillmig själv just då, så jag tog flatbröd från Moilas som botten, vilket blev helt OK
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola ochbasilika över pizzan. Rör om tills jästen har löst sigochtillsätt resten av vattnet
IngredienserPortioner. 4 8 mellanstora tortillabröd 150 g färskost 125 g mozzarella 200 g grovrivenhalloumiost 1/2 skivadzucchinifinrivetcitronskal rostade mandelspån att toppa med Lägg tilliinköpslistan
Eftersom jag inte hade någon kavel eller lämplig flaska testade jag sånt där färdigtpizzakit där man bara rullar ut degen och smetar ut tomatsåsen som medföljer
PizzaMargheritaochPizza Napoletana är trend just nu och tro mig, trenden har enbart påbörjats. Det ska vara en bra mozzarella, eller buffelmozzarella, en fantastiskolivolja, långjäst deg med pyttelite jäst och såklart en helt otrolig tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.