En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning
Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Jag använde bara tre av bottnarna eftersom jag tyckte den blev tillräckligt hög så, jag gjorde en glasyr och täckte den överblivna bottnen med och åt som vanlig kaka, det blev jättegott
Fläskfilé blackandwhite för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära krämigt. (Det går inte att göra detta med mandeln. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignong blackandwhite. Tillsätt kalvfond, socker och låt såsen koka till ca hälften återstår, blanda ner champinjonerna och smaka av med salt och nymalen vitpeppar
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Ta fram plankor och lägg båda köttsorterna på plankan. Blanda svampen och lägg på ena biten av köttet. Om du inte vill göra egna såser går det lika bra med blå band eller knorrs såser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.