Hela menyn var verkligen bra - rätterna passade bra med varandra. Så var det trettondagsafton igen. Svaret på gårdagens fråga - selterglas och vinglas har bytt plats
) olika rätter serverades hälldes 6 olika italienska viner upp i glasen, i par samtidigt. MenyCaprese, se recept nedanBasilikasoppa, se recept här, med vitlöksbröd med persilladesmör, recept se härKarl Johansvamprisotto på en morotspurébädd, se recept nedanSaltimbocca, se recept nedanOstbricka (4 olika, med kex som tilllbehör)Äppelgranité, se recept härTiramisu, se recept härViner på druvorna Aglianico, Barbera, Nebbiolo, Negro Amaro, Nero d'Avola och Sangiovese (utförlig info kommer)Caprese, 8 pers6 bifftomater, skivade3 buffelmozzarellaostar, skivade1 msk basilika, finhackad3 msk olivolja ringlas överKarl Johansvamprisotto på en bädd av morotspuré1 kg risottoris5 gula lökar, finhackade100 g Karl Johansvamp, blötläggs först i 15 minuter1 flaska vitt matlagningsvin1 liter, drygt, vatten4 vitlöksklyftor, pressade150 g riven parmesanost1 knippe finklippt persilja1/2 dl olivoljasalt och peppar eftersmakMorotspurén1 kg skalade morötter i slantar2 gula lökar, skalade och skivade Stek vitlök, lök och Karl Johansvampen i olja
Rödvitrutig duk känns som ett måste till en riktig italiensk middag. Vinet denna kväll fick bli det underbara Serego Alighieri Vaio Armaron 2004, Amarone della Valpolicella, Italien, nr 2419, 385 kr
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.