Medantomatsåsen kokar. Detta recept lämpar sig att göra i stora batchar då såväl överbliven tomatsåsochköttbullar kan frysas in utan nämnvärd kvalitetsförlust
Forma till köttbullaroch stek dem gyllene. Låt det gå på svag värme, en liten stund, tillsätt där efter resten av ingredienserna och hälften av vattnet
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Jag gjorde stora köttbular med annorlunda kryddning och kokade dem färdiga i en god tomatsås. Lägg köttbullarna i tomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta
Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor. Tomatsås. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
4 4 port pasta (gärna tagliatelle) 250 g broccoli 2 förp bacon (à 140 g) 1 dl matlagningsgrädde 390 g pastasås med basilika Att ha hemma 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Lägg upp köttbullarna på faten ochtomatsås ovanpå (jag gör såhär för att det blir "kladd" i botten på stekpannan som jag tycker är äckligt, annars kan man göra tomatsåsen direkt i stekpannan) och ta fram byttorna med blomkålsmos ur ugnen när osten är lagom smält
Slå på örter i tomatsåsen. Servera med bullarna och sallad till. Blanda ned i skålen med frömixet. Hacka gul lök och vitlök grovt och fräs i oljan så att det blir mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.