Ta upp påsen och låt teet kallna. Koka upp vatten. Blanda med juice och is. Lägg i tepåsen och honungen, låt dra 5 minuter. Varva citronskivor, te och mynta i 4 höga glas
Istället för att använda jäst använder jag ciabatta-mix med torrjäst. Att använda starkt gröntte som degvätska är ovanligt men det ger brödet en syrlig touch
Dekorera med några ärtor, ringla över lite olivolja och strö lite svartpeppar på toppen. Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre medinte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Första gången jag kokade den fegade jag och tillsatteinte tillräckligt med syra. Svetta den strimlade purjolöken i fettet i en kastrull tills den blir mjuk utan att ta färg
olja och smör till stekning. Smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger. Svetta scharlottenlök i smör och olja i en kastrull tills den blir mjuk utan att ta färg
Ett litet tips är alltså att gröna tomater (i alla fall mina gröna tomater) inte innehåller pektin, i alla fall inte tillräckligt för att ge marmelad bra konsistens
Toppa med gröna ärtor och lite färsk persilja. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Dela äggen påhälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen
Skumma och mixa marmeladen snabbt, låt lite bitar vara kvar. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Lägg alla ingredienser i en gryta och låt koka i 5-6 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.