Det firade jag på min nya blogg LCHF Made in Sweden med att bjuda på ett läskande glas istemed mynta, naturligtvis helt utan socker eller sötningsmedel
Solen strålar här i Jönköping så jag blev sugen på att svalka mig med lite iste. De var fyllda med min hallon-vitchokladkröm och vaniljkräm, recepten finns i flera inlägg bl
Innan jag ska promenera till bussen ska jag dela med mig av ännu ett iste-recept. Och idag är det jobb och sen ett matbloggsevent ikväll med Cono Sur vilket ska bli väldigt roligt
1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte 2 dl konc lättdryck hallon/persika 75 cl kylt mousserande vin eller alkoholfri cider 200 g frysta bär t ex hallon 3 i klyftor persikor 0,5. - Läs hela inlägget här 1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte
Istemed citron och mynta. Först från Kungsholmen via Riddarholmen och till Ivar Los Park för att äta en god kycklingsalladslunch från Paradiset tillsammans med Lennart
Blanda teet med saften, sockerlagen och citronsaften. Istemed fläder och citron Ingredienser 12 dl vatten 4-6 tsk te 1 dl koncentrerad flädersaft 1/2 dl sockerlag (sockerlag= dubbelt så mkt vatten som socker, koka upp och svalna av) 1/2 dl färskpressad citron Garnering
Istemed vattenmelon och äpple svalkar riktigt bra i sommarvärmen och det kräver inte många handtag. Jag har i alla fall hunnit göra lite svalkande och god iste
Det är verkligen busenkelt att göra hemmagjort iste. Inte bara billigare än köpt iste, även nyttigare. TeSockerPressad citronIsKoka upp vatten och gör te av den sort du tycker om
Låt istet stå i kylskåpet tills det blivit riktigt kallt och servera med isbitar. Häll kokande vatten i en kanna tillsammans med tepåsar och socker och låt dra en lång stund – helst tills teet svalnat
Den här läskande drycken har inte så mycket gemensamt med köpt iste. Du väljer det te du vill – jag brukar antingen ta ett gott smaksatt te såsom Söderblandning, Östermalmsblandning, sibyllans Påskblandning (som jag gärna dricker året om) eller ett örtte med någon god smak, gärna smaksatt med persika, passionsfrukt och liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.