Nya sötsaker av julens resterLiknande bloggposter. Om man inte vill att julen ska vara ända fram till påska kan det kanske sitta fint med några tips på vad man gör av alla överblivna julingredienser
Ta av från värmen. Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Patriks mamma Lena kom förbi med nybakade bullar, så det blev en riktigt god invigningsfika♡. Dagens frukost bestod bland annat av det här goda sirapsbrödet, som jag länge har varit sugen på att provbaka
Frukt & nöt barerna är naturliga men innehåller inget protein och kan vara aptitstimulernade, och de bars med mycket protein som är sockerfria innehåller miljoner med konstiga tillsatser som knappast kan vara bra för hälsan
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.