Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Det finns säkert utbyteslistor på nätet men jag brukar oftast experimentera mig fram eller använda ett recept som du vet funkar (recept från internet eller kokbok) och utgå ifrån det
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Skillnaden med den här varianten är att det är två helt olika smaker som möter varandra
Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
Säsong eller ej, så vet jag att det finns människor som inte är så förtjusta i makrill. På hösten har makrillen hunnit äta sig fetare, och smakar annorlunda mot den magra vår- och försommarmakrillen
Disken blir dessutom minimal. Då är lergrytan bra fördet är bara att slänga ner allt i grytan och sen in i ugnen… och lite någon eller några timmar senare plockar man ut en färdig måltid i storkoksformat
Somomdet vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
Det blev några köttbullar över julen som trillade ner i magen. Men inte mammas som är de godaste jag vet, och inte heller mina egna som är de näst godaste
Förutsättningenför att kunna laga det här är att man bland sina köksattiraljer finner en ångtillsats d v s en slags korg som kan ställas i en kastrull med lite kokande vatten i botten
Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
är det hustrun som står för matlagningen i Casa Olmås och jag nöjer mig med att. recept på flera gånger här i Njutbaren men för den late kommer här en liten
men jag lovar att det nästan är omöjligt att bara ta en…. Dom ser inte mycket ut för världen,. En sak som verkligen gjorde succé på dopet var mina After Eight Tryfflar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.