Jag är uppvuxen mednutella. Man får kompensera med broccolisallad till kvällsmat helt enkelt. Jag har sett några recept på hemmagjordnutella och har nu testat
Först ut följde jag ett recept med strösocker, vilket inte alls blev bra. HemmagjordNutella har jag också funderat på lääänge att göra men inte alls kommit dit
söta med florsocker eller sötningsmedel. Denna hemmagjordanutella är lite nyttigare än originalet. Kör inte for länge i mixern för då kan Nutellan gå isär stanna så fort det blandat sig
Ja, InternationellaPannkaksdagen och Fettisdagen delar faktiskt dag, detta eftersom man i England firar just fettisdagen med pannkakor istället för semlor
Så tillsammans med den här nutellan kan _alla_ avnjuta en nutellamacka nu och då på semestern. Sånt äter vi på semestern tillsammans med "semesterflingor" (Frosties eller Kalaspuffar) för att markera skillnaden mellan vardag och semester
Varför inte inleda veckan med ett recept på hemmagjordnutella. Det absolut jobbigaste med att göra egen nutella är att det tar en mindre evighet att mixa hasselnötterna till nötsmör, men sedan är det enkelt och så värt
Minstingen älskade nutella semlan medan den största mest frågade om han bara kunde få grädden. Blev då grymt sugen på att göra egna semlor helt plötsligt och kul att överraska barnen med lite extra gott efter deras skola
För att få en bättre konsistens körde jag även med stavmixer, kanske inte har bästa matberedaren. För några dagar sedan provade vi att göra hemmagjordnutella eller nötkräm
Nått många säkert har missat är att det även är internationellapannkaksdagen idag. Pannkaksdagen kommer från början ifrån England, där man istället för semlor äter just pannkakor
Strax efter kom Ingemar in till mig med en tallrik pannkakor, varma hallon och lönnsirap. (de blev dessvärre riktigt fula så de fick inte posa på bild)Varnar för mycket text (många recept som passar fettis- och internationellapannkaksdagen)
Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.