Fettis- och internationella pannkaksdagen
Jyotika Sofia
Jyotika Sofia
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Förra årets semlor (ej glutenfria)
  • Tunna pannkakor (som jag använde till pannkakstårtan ur stora boken om naturligt glutenfri bakning )
  • 4 ½ dl valfri mjölk (jag använde egengjord sojamjölk)
  • 1 msk vinäger (äppel eller vitvin)
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl durramjöl
  • ½ dl tapoikastärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ krm xantangummi
  • 2 msk valfri sötning (jag använde kokossocker)
  • 1 krm salt
  • ½ dl olja (använde raps)
  • valfritt margarin
  •  
  • Gör såhär
  • 1. Blanda mjölk med vinäger och låt den stå någon minut.
  • 2. Blanda mjölsorterna, stärkelsen, xantangummi, kokossocker och salt i en skål.
  • 3. Häll ner mjölblandningen tillsammans med olja och rör ihop till en jämn smet.
  • 4. Häll i margarin i pannan och häll i pannkakssmeten.
  • 5. Stek pannkakorna på medelhög värme med eller utan stekfett.
  • Semmelmuffins
  • 2 ½ dl vatten eller valfri mjölk (jag använde vatten)
  • 1 tsk vinäger (äppel eller vitvin)
  • 2 ½ dl vitt rismjöl
  • 1 ½ valfri sötning (jag använde kokossocker)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 droppe vanilj estrakt
  • 1 krm salt
  • ½ dl kokosolja
  • ½ – 1 tsk kardemumma
  • Vispbar grädde
  • Mandelmassa(för ca 1 muffin)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.