Brödet får en god smak tack vare kombinationen frukt och kardemumma, men smaken tar inte över. Kom hem till föräldrarna och fick avnjuta detta goda bröd fyllt med nötter och torkad frukt, mycket gott
Ta ut gratängen och toppa med basilikablad, riven parmesan och rostade pinjenötter. Så till middag idag blev det alltiett och räddningen blev en pastagratäng men inte vilken som helst… Pastagratäng med kyckling ricotta och pancetta
Nej, jag har inte ätit min gjutjärnsgryta, men däremot innehållet. Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas)
Häromdagen lade jag äppelklyftor (ytterligare ett bra sätt att ta tillvara trädgårdens äpplen), klyftad lök, kryddörter från landet, burkonserverade körbärstomater och färska tomater i en form tillsammans med lokalproducerad viltfalu - det blev rena delikatessmåltiden
Hur som haver blev den supergod i alla fall, som en lite kladdigare sockerkaka med riktigt härlig kardemummasmak, jag skulle vilja säga att den inte helt oväntat smakade som en semla
Blanda mjölblandningen och sikta sedan ner det i äggsmeten så att det inte blir några klumpar. Tårtbottnar kan man ju såklart göra på väldigt många olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.