Förra året smaksatte jag dessa med zest från apelsin men idag provade jag istället med pepparmyntolja, vilket gav dem en fantastisk smak av after eight
En riktigt läcker helgrätt, inspirerad av den italienska rätten saltimbocca alla romana. Lägg ett salviablad på varje sida av filén och vira parmaskinka runt den
De här grönsaksbakelserna är inspirerade av IKEAS grönsakskaka. När man gör något för första gången så är det svårt att veta exakt hur mycket man ska ta av varje ingrediens
Blanda under tiden ihop ingredienserna för glasyren (smält smöret, och låt det svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna), och ställ glasyren i kylskåpet så går det lättare att spritsa/skeda den på muffinsarna
Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Vi är inte sponsrade av Oumph eller några andra, vi skriver bara om grejer vi själva gillar. Vi testade att göra en vegetarisk köttfärssås efter konstens alla regler, inspirerad av Artusis ragù
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Förrätten fick bli en gammal favorit. Tunna skivor av bresaola upplagt på ett större serveringsfat med ruccolasallad strött ovanpå och sist hyvlad parmesan
En egen variant av Risentas sesamkakor, en nyttigare variant utan sockerlösning och med vaniljsmak. Grädda cirka 10 minuter, stäng av värmen och öppna ugnsluckan. Låt plåten med kakorna stå kvar tills värmen avtagit en aning, cirka 15 minuter
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.