Sedan gick vi in i det gamla stallet som inretts till provningsbar, där bjöd hon på smakprover av vin, olivolja och som tillbehör serverades Despinas hemlagade vinkoktafikonmed lokal getost
Börja med att salta och peppra laxen och lägg i en form. Ja, jag vet, det är lite tidigt men jag gör det för projektet "Grönare högtider" som jag arbetat med tidigare under året
Salamipasta med sockerärter och mozzarella. En enkel och snabb pasta, klar på en halvtimme och ett glas rött vin, perfekt kombination för en skön kväll
Vad ni väljer att lägga på mattallrikarna denna helg är helt och hållet upp till er, men är det någon som inte har bestämt sig än så kanske vi kan få komma med ett litet förslag
Oftast är det väl med blandade känslor som väckarklockan ställs igen, många uppskattar att komma tillbaka till rutinerna i livet igen men på samma gång så är det så skönt att vara ledig och inte ha så många måsten
krydda med timjan och persilja. Jag hade förstekt köttet någon dag innan för att snabbt kunna slänga ner i min Crockpot på fredag morgon det var bara det att när jag öppnade lådan med köttet så var typ hälften borta
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg ochrött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
koka pastan och servera den toppad med lammfärsröra, smulad fetaost och torkad oregano. som jag skrev tidigare i veckan så var det rätt tomt bland lunchlådorna så jag passade på att ladda med en mustig men snabb lammfärsröra som passar fint till pasta
"Vi är böjda att hålla med, både vad gäller enkelheten, dofter och smak. I dag blir det ett extra pedagogiskt inlägg i vårt kök, vi kände att det kunde vara på sin plats med några bilder för att förklara vissa av momenten i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.