Smält smöret och låt det svalna. Vispa grädden. Finriv skalet på citronen och pressa ur saften. Blanda socker, sirap, citronsaft och citronskal i en bunke
Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap poröst i en skål med elvispen. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och ingefära i en skål och rör ner i smörblandningen
Antingen har jag blivit gammal eller så har jag blivit lat (eller båda delar), men nu för tiden uppskattar jag småkakor på ett annat sätt än när man var mindre
) Ingefärskaka med limoncelloglasyr. Foto. Anders Hansson. Detta recept är hämtat ur den brittiska tidningen Woman & Home, Feel Good Food, Christmas 2011
Jag bakar ytterst sällan med ingefära (har hänt ungefär en gång), men då det har blivit riktigt gott förstår jag inte varför jag inte har gjort det igen
Gjorde dessa underbara Ingefärskakor i dag 200 g smör1. 75 dl strösocker2 msk ljus sirap5 dl vetemjöl2 msk vaniljsocker2 tsk bakpulver1 tsk mald ingefära Ugn 175 grader Vispa eller rör rumsvarmt smör, sirap o sockerBlanda de torra ingredienserna för sig o blanda detta sedan med smörblandningenDela degen i 4 delar o knåda i hop på bakbordetForma 4 rullar o lägg dem med 2 st på varje plåtGrädda längderna mitt i ugnen i ca 13-15 min (jag tog längre tid, så att de blir extra knapriga) Bild o recept från Allt om mat Gjorde även citroncupcakes, som jag skall göra klara på lördag
Ingefärskaka150 g smör2 dl socker3 ägg1 rivet äpplerivet skal och saft av en stor lime3 msk hackad, syltad ingefära3 dl vetemjöl2 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.