Jag älskar Tikka Masala och göra det rätt så ofta här hemma, oftast med kyckling. Det blir ju så gott med alla kryddor som doftar och får puttra tillsammans
Pensla valfri pralinform med chokladen och låt stelna i kylen. Receptet på peanut butter cups finns lite här och var men jag höftade lite och gjorde dessutom de veganska och ger därför ingen annan cred än mig själv (ha
De serverade en ny variant på den klassiska indiska samosan, friterad och fylld med paneer. Jag åt det här indiska snackset, eller förrätten (eller vad du vill kalla den)för första gången på restaurang Cumin vid Norra Bantorget för några år sedan och blev helt golvad
Servera paneer buttermasalamed vitt indiskt basmatiris eller härliga naan och njut. Blanda/vispa ut koriander, garam masala chilipulver, tomatketchup och tomatpuré med mjölken
En lite annorlunda variant av Tikka Masalamed bara grönsaker. 1-3 msk tikka masala-krydda (krydda efter smak, för hemmagjord finns recept här). Marinera gärna grönsakerna i olja och väl kryddat med tikka masala under natten eller minst 20 minuter (inget behövligt men det ger en mycket godare smak). Stek grönsakerna i oljan tills de börjar bli mjuka och häll över resten av ingredienserna, låt småputtra på låg värme med omrörning då och då i cirka 5 minuter. 1-3 msk tikka masala-krydda (krydda efter smak, för hemmagjord finns recept här)
En favorit är Chicken ButterMasala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten
Och med smakrik menar jag smakrik, man känner verkligen smakerna från alla råvaror. Om du följer följande recept kommer resultatet bli en otroligt smakrik paneer buttermasala
1 msk garam masala. 1. Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar. Blötlägg 12 trägrillspett i vatten. 2. Lägg lök, vitlök, ingefära, citronsaft och kryddor i en matberedare och finhacka
Smält chokladen tillsammans med shortening. Ni som smakat på Reese's Peanut Butter Cups vet säkert hur underbart goda dom är, det söta och det salta är en perfekt smakkombination
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.