Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Fräs finhackad lök i en tjockbottnad gryta ta med kanelstång, kryddnejlika, kardemumma och strimlad chilipeppar
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. En god och kryddig linsgryta medindiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl gröna linser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt därefter de gröna bönorna och låt puttra i ytterligare 5 min
Servera med basmatiris och mangoldsallad överströdd med pumpakärnor. Dags för lite indiskt. Lägg i kycklingen, tillsammans med yoghurt, och låt bryna en liten stund
Red sedan av den med maizena. Servera med kokt ris samt bananer, färsk ananas och mango chutney. Detta är en rätt med massor av kryddor, men det blir inte så starkt som man kanske tror
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.