Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär. Visade sig att sambon inte var så förtjust i p-nackor men gillade ändå smaken på grytan
Hetta upp lite mer smör i en stor grytaoch fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna. Rosta mandelspånen lätt i en torr panna och strö dem över grytan
Sötsur grytamedkyckling, wokgrönsaker och ananas. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. Skär kycklingen i bitar och stek i olja under omrörning
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” medkycklingoch chorizo. Det går bra det med. Den här grytan blev jättegod, jag älskade den och den var riktigt enkel att göra (så som många grytor)
Jag har inte tillagat hel kyckling i gryta tidigare. Det sista du gör med såsen är att stavmixa den slät, jag sparade allt utom chilifrukten, den la jag på kycklingen
Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.