Säsongen för sparris är kort iSverige (maj-juni) så nu gäller det att passa på. Igårvispadeviihop en sparrisrisottotillmiddag, gott och mycket enklare än man kan tro (speciellt när det är sambon som gör allt jobb
De är väldigtsyrliga och passar finttill äppelkakor. ÄpplemarängtårtaÄpplemarängtårtan är en lundensiskspecialité och skapades av konditorn på konditori Lundagård
Iskallt tyckte maken och barnen men jag tvingade ut hela familjen på terassen för en grillningi den härliga solen och såsom vi har förmånen att ha det, med havet ihorisonten
Tycker niinte att det är dags för ett "ät säsongen - inlägg". Det var längesedan jag skrev ett och jag kan bara skylla det på den totala o-inspiration som hängt över mig hela våren
Det är väldigtpraktiskt att ha små barnhänder som kan hitta alla trädgårdens bär och plocka dem. Barnen har ju väldigt bra koll på när allt i trädgården mognar och är ofta steget före
Sensommar i en gryta. Så kallar Lands bloggare Katarina Ekeström sinfantastiskaratatouille. I den lägger hon godsaker från skörden och äter som en vegetarisk huvudrätt eller tillsammans med kött, fisk eller kyckling
Mer mat i säsong idag. En gryta med rotfrukter och chorizo, som dessutom är perfekt för matlådan. Jag drygade ut grytan med en burk krossade tomater, vilket gör grytan fylligare, men framför allt blir det mer
IngredienserPortioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta imindrebitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Brysselkål är äntligeni säsong igen, denna underskattade lilla kålsort. Här har jag tagit fram ett nytt recept som verkligen lyfter kålen och gör den härligtknaprig och god, testa det nu så kanske det till och med hamnar på julbordet (yes så gott är det
Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNuifebruari är det säsong att göra stuvad lake. Jag grävde iminaarkiv av gamla kokböcker och fann att det verkar finnas ett sätt att stuva lake på för varje landskap iSverige
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.