Det känns som att världen är mitt ostron. I vardagen smyger sig barndomens sommardagar på, jag gör många vackra sallader, och jag minns med skräckblandad förtjusning hur min mamma en gång började odla squash hemma i landet
En skön höstvecka är snart tillända men ännu återstår några helgdagar. röda dagar närmar sig. Alla helgons dag är det i morgon, Halloween för de som vill ha det lite mera spöklikt
Tänk vad vissa maträtter kan få minnet att vakna tillliv, man minns resor man gjort av viss mat, man kan få musikminnen, första gången upplevelser kommer tillbakstill en eller så kan vissamänniskor vara förknippade med vissa maträtter
Efter ett roligt veckoslut med familje-besök, vilket betydde att karln min och jag fick sova på golvet i köket på en onormalt smal madrass (vad gör man inte för sina föräldrar och sina morföräldrar
Dessa stora räkor är användbara eftersom de kan ersätta de miljöförbjudna jätteräkorna i många fall. Den rätt jag väljer att bjuda på kunde i och för sig fungerat bra med mindre räkor, men det blir extra lyxigt med de stora
Lax med stekt blomkålsris och sås. Det som får mig att tänka på annat för en stund, är att laga mat eller se film så det ungefär det mina dagar består av
En riktigt god pastasallad att lägga på minnetinför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grilladkyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Med det iminnet kan man snabbt konstatera att det här bakverket är väldigt omtyckt. Kärt bakverk har många namn brukar man ju säga (jaja, kanske interiktigt, men man skulle kunna säga så
Nu kommer ett hejdundrande gott recept niverkligen ska lägga på minnet. Detta åt vitidigareikväll och jag kan säga att det ligger som bomull i magen just nu
Det är perfekt att servera till plockmat, meze, tapas, buffé och grill. Smula ner jästen i en bunke. Blanda vatten, olja, salt och yoghurt och värm så blandningenblirfingervarmt
Härom veckan fick jag ett samtal från Eva - en av våra grannar med en förfrågan om Mockatårta. Och trots att jag aldrig gjort en Mockatårta tidigare så antog jag migutmaningen med glädje, hur svårt kan det ju vara… *ler*Ett kärt minne från min barndom hos min mormor Karin är just Mockatårtan från konditorieti Nossebro, den var sååå god
Åh vad det här väcker minnentillliv. Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. En av mina absoluta favoriter, faktum är att chokladbiskvier var det första jag bakade och visade upp här på bloggen
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innangräddning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.