Det känns som höstpå en tallrik. Hösten är långt gången och idag är det dags för vintertid. Jag har en ny befattningpåmitt jobb som tar tid och energi så här i början och mycket av minledigatid går åt att planera matlagningskurser och fundera påminakostkonsultationer som jag inom kort kommer att dra igång
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan påendivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefrästendivesallad
Ta det bara bit för bit och tänk på vad du stoppar i grytan – du villinte ha en kladdbouillabaisse. Inget värmer bättre en regnigskitkväll, med trevligt sällskap en fredag i september, än en mustigbouillabaisse
Spenderade helgen imin mors stuga på Österlen. Där fyndade jag fyra tallrikar från Norge (daisy), en rökt makrill, två böcklingfileer och en burk löksill
Ser fram emot hösten och tänker verkligen se till att det går hela vägen den här gången. En förskola är väl inte det bästa stället att hålla tillpå om man villblifrisk fort ( vilket jag behöver bli då jag ska göra ett litetingreppi morgon och intevill komma dit sjuk ) eller smitta andra för den delen
Hej på er, finaste. Godare gryta får man ju leta efter, om ni frågar mig. I helgen lagade jag och Nicklas denna fantastiska gryta som jag inte lagat på några år faktiskt, trots att den är sjukt god
Brantevikssillen är en populär sill och många hittartill bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd påfärdiginläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finnstillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fintinnanlår och valde då att köra en saftigrostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.